ترطيب المخلفات لدود الارض, طعام دود الكومبوست, الفيرمى كومبوست, مخلفات الدود, صناعة طعام الفيرمى كمبوست
هناك العديد من المربين الجدد لمزارع الدود يقومو بعمل اخطاء بشعة فى حق مزعتهم وهى انهم مابيعرفوش يجهزو الطعام لمزارع الدود الخاصة بهم سوف نتناول فى هذا الدرس طرقة صنع المخلفات لدود الكمبوست بطريقة الصحيحة لكى تحافظ على حيات دودة الكمبوس اللى في مزرعتك عشان يقدرو يتكاثرو ويزداد الربح الخاص بك وحتى لا اطيل عليكم اترككم مع الطريقة الصحيحه لصناعة طعام دودة الفيرمى كمبوست.
الطريقة المثالية لترطيب مخلفات المجترات قبل تقديمها للدود (precomposting)
بالطبع نقصد بمخلفات المحترات (الخيل والحمير والمواشى والاغنام )فقط يتم فرد كومة المخلفات بارتفاع 50 سم على الاكثر ويتم تجهيز محلول الترطيب من الاتى لكل لتر 3 سم محلول لاكتوباسلاى نشط (يساعد على سرعة التحلل وسرعة اقبال الدود على المخلفات) ومستخلص 1جم عرقسوس (يساعد بقدر كبير فى تقليل فرصة تجمع الذباب والعتة ) 3 الى 4 سم محلول راشح من ترطيب المزراع القديمة ان وجدت (vermiwash) يتم ترطيب الكومة لمدة من 3 الى 5 ايام على الاقل مع التقليب اليومى للكومة حتى نجد باطن حرارة الكومة درجة حرارته بحد اقصى 30درجة مئوية فى هذه الحالة فقط نبدا نضيف الدود للكومة ويضاف بجانب الكومة وليس بداخلها ونترك للدود خيار دخول الكومة له حتى نضمن عدم خسارى اى دودة من تغير البيئة او سوء الاقلمة او حتى وجود حرارة تحلل او نواتج غير مرغوبة من الممكن ان يضاف للكومة مخلفات نباتية مفرومة بنسبة 1:1
يضاف لكل كجم مخلفات 1جم قشر بيض مفروم او كربونات كالسيوم
اخطاء شائعة فى الترطيب
ان يقوم المربى بنقع المخلفات فى الماء ايا كان مدة النقع
طبعا خطا فادح لانك بكده بتغسل المخلف من اى معادن ذائبة فيه وبتخلى الفيرمى كومبوست بتاعك فقير جدا بالمغذيات الصغرى
ان يقوم المربى بالترطيب ووضع الدود فى الكومة او الاحواض بعد الترطيب مباشرة
طبعا كده حضرتك بتعدم الدود بتاعك لو مش واخد بالك
ان يقوم المربى بترطيب الكومة بشكل صحيح ثم يقوم باضافتها لحوض الدود ويغطى كل الحوض بالكومة
طبعا ده فيه مخاطرة كبيرة جدا لانك ممكن متكونش ححلت الكومة تحلل كامل وتسخن على الدود الموجود فى الحوض واما بيموت او يهرب والصح انك تضيف الكومة بعد ترطيبها بجانب كومة الدود او العكس بحيث يدخلها الدود اختياريا
لاتنسونا من صالح دعائكم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق